Sloop Douma deurenfabriek

27 juni '23

Op dinsdag 6 juni 2023 is de sloop gestart van het voormalig Douma deurenfabriek. Er zijn indrukwekkende beelden gemaakt en zelfs enkele video's.

image alt

Vervolgstappen

Op 18 juli aanstaande zal de gemeenteraad van Raalte zich buigen over het bestemmingsplan. Het bestemmingsplan heeft begin dit jaar ter inzage gelegen en nu is het aan de gemeenteraad om deze al dan niet vast te stellen. Vooruitlopend op dit besluit is BPD al begonnen met de sloop van de aanwezige gebouwen, zodat direct daaropvolgend gestart kan worden met diverse onderzoeken in de bodem. Allereerst zal de bodem gescand worden op de aanwezigheid van ontplofbare oorlogsresten, daarna zal nader onderzoek plaatsvinden naar mogelijke archeologisch waardevolle resten. Als laatste zal de bodem op enkele plekken milieukundig onderzocht moeten worden.

Als alle onderzoeken afgerond zijn en deze geen aanleiding geven tot aanvullend onderzoek of aanvullende werkzaamheden, kan medio september gestart worden met het bouwrijp maken van het terrein. Ons doel is begin 2024 te kunnen starten met de bouw van de eerste (huur)woningen. Een en ander is wel afhankelijk van het besluit van de gemeenteraad en het vervolg van de planologische procedure.

Het is zover! De sloop is in volle gang op het Douma-terrein in Raalte. De sloop is in gang gezet zodat er in de toekomst een prachtige woonwijk komt. Centraal gelegen vlakbij het water en dichtbij allerlei voorzieningen. Kijk mee naar de foto's van de sloop.

  Douma terrein
  Lees meer nieuws